Pracken's Paint Shop Pro Tutorials

Southwestern Series:
Little Maiden


swmaidenfront


I decided to make a few Southwestern items. As I find time, I will continue adding items to this series. Dit is er een van een serie van southwestern items die ik aan het maken ben. De overige items vind je here.

Om deze les te kunnen maken, ga ik ervan uit dat je beschikt over een basiskennis van PSP en zijn onderdelen. Hoe dan ook, ik zorg voor voldoende screenshots om je door de les te leiden. En natuurlijk laat je het me weten als je moeilijkheden tegenkomt.

[NOTE: This tutorial has been graciously translated into Dutch by Harriët. Thanks Harriët!!!! For the English version of this tutorial, click here].


Voor deze les ben je het volgende nodig:

Paint Shop Pro. Ik gebruikte versie 7.04 maar als je voldoende kennis hebt van PSP ben je in staat om de les zonder problemen in een andere versie te maken. Je kunt van de nieuwste versie van PSP een demo downloaden: here.

Mijn selecties. Plaats deze in je PSP selectie map (of in elke map die je zelf wilt).

Mijn kleurenkaart. Rechtsklik en sla hem op.

Eye Candy 4000. Je kunt deze les maken zonder Eye Candy. Wil je Eye Candy gebruiken, dan heb ik twee presets toegevoegd. Plaats het FUR preset in je Eye Candy Fur map, en plaats het Jiggle preset in je Eye Candy Jiggle map.

Al mijn materialen kun je downloaden: here.


Step 1. Open een nieuwe afbeelding van 250 x 350, achtergrond wit.

Step 2. Voeg een nieuwe laag toe. Laad selectie 1. (ga naar selecties > laden van schijf > zoek de map waarin je de bestandjes hebt opgeslagen) Vul met kleur # 1. Laat de selectie staan.

01swmaiden

Maak de selectie zwevend. ( selectie > zwevend, of druk Ctrl+F)

Step 3. Voeg een stans toe. (effecten > 3D effecten > gestanst) en gebruik onderstaande instellingen. De kleur die gebruikt wordt voor de schaduw is # 2 van je kleurenpallet.

02swmaiden   03swmaiden

Dupliceer deze laag en zet ze naast elkaar.

04swmaiden

Step 4. Voeg een nieuwe laag toe. Nu ga je een lijn tekenen op de schoenen om ze iets te accentueren. Zet je voorgrond op kleur # 2 en je achtergrond uit, Neem je tekengereedschap, vrije lijn, lijndikte 1, antialias aangevinkt, vector NIET aangevinkt, pad sluiten NIET aangevinkt. Teken nu een lijn op je schoen zoals hier onder afgebeeld. (screenshot is vergroot, herhaal voor de andere schoen.)

05swmaiden

Step 5. Voeg een nieuwe laag toe. Laad selectie 2. Vul deze met kleur # 3. Maak de selectie zwevend. Voeg een stans toe zoals eerder hiervoor. Dupliceer deze laag en spiegel deze.

06swmaiden

Step 6. Voeg een nieuwe laag toe. Laad selectie 3. Vul deze met kleur # 4. Maak zwevend. Voeg weer dezelfde stans toe, maar verander de dekking in ong. 30. (Note: voor ieder stap hierna, als ik zeg om een stans toe te voegen, gebruik je deze dekking)

07swmaiden

Step 7. Voeg een nieuwe laag toe. Laad selectie 4. Vul deze met kleur # 3. Maak zwevend. Voeg een stans toe, dezelfde als in de laatste stap hiervoor.
08swmaiden

Step 8. Voeg een nieuwe laag toe. Laad selectie 5. Vul deze met kleur # 5

09swmaiden

Step 9. Als je geen Eye Candy hebt, sla je deze stap over. Heb je wél Eye Candy, open het en ga naar je jiggle filter. Click op “settings” tab bovenaan en je moet dan de preset “pracken maidenhair” zien. Voeg deze toe.

10swmaiden

Step 10. Voeg een nieuwe laag toe. Laad selectie 6. Vul deze met kleur # 1. Maak zwevend, voeg dezelfde stans toe als hiervoor

11swmaiden

Step 11. Vervolgens, ga verder en teken haar gezicht. Voeg een nieuwe laag toe ( ik heb ieder stukje op een aparte laag gezet zodat ik ze naar behoefte kon verschuiven. Je kunt natuurlijk alle onderdelen van het gezicht ook op één laag zetten, als je dat wilt)

Om de ogen te tekenen zet je de voorgrond op zwart. Kies je selectie tool, cirkel, en teken een klein rondje. Vul dit met zwart. Dupliceer dit voor het andere oog en zet het op de juiste plaats.

Om het kleurtje op de wangen te tekenen, teken een nieuw klein cirkeltje en vul deze met kleur # 7. Dupliceer voor de andere kant van het gezicht. Zet op zijn plaats.

Om de neus te tekenen zet je de voorgrond op zwart en je achtergrond uit. Neem je tekengereedschap, vrije lijn, lijndikte 1 en teken een klein kronkeltje (of wat je maar wilt)

Om de mond te tekenen verander je de lijndikte in 2 en teken een klein mondje.

[Note: Ik heb op het gezicht geen stans toegevoegd, maar je bent natuurlijk vrij om het wél te doen]. Zo ziet mijn gezicht eruit:

12swmaiden

Step 12. Voeg een nieuwe laag toe. Laad selectie 7. (riem) Vul met kleur # 1. Maak zwevend. Voeg weer een stans toe.

13swmaiden

Step 13. Voeg een nieuwe laag toe. Zet de voorgrond op kleur # 7 en je achtergrond uit. Neem weer je tekengereedschap, vrije lijn, lijndikte 3. Teken een bandje op het eind van haar staartje (haarvlecht). Herhaal voor de andere kant.

14swmaiden

Oke, nu ben je klaar om de jurk te verfraaien zoals je dat zelf mooi vind. Ik laat je zien wat ik aan de mijne toevoegde, maar het is jouw keuze om het op je eigen manier te doen. Als je het op mijn manier wilt doen, ga dan verder met de volgende stap. Wil je zelf je decoraties verzinnen, ga daarna dan verder met stap 21.

Step 14. Start met de hoofdband. (Nogmaals, ik voeg altijd nieuwe onderdelen toe op een nieuwe laag)

Om het middelste ruitje te tekenen (het rood/gele), zet je de voorgrond op # 6 en de achtergrond op # 7. Kies je basisgereedschap en zoek je (solide) diamond 1 preset. Teken een klein ‘wybertje’. Roteer het 90 graden.

Om de ‘halve wybertjes’ te tekenen op de band, zet je de voorgrond op kleur # 7 en de achtergrond uit. Neem je tekengereedschap, één lijn, lijndikte 3, antialias aangevinkt. Teken het halve wybertje. Dupliceer en plaats het aan de andere kant van de haarband. Doe hetzelfde nog een keer met kleur # 8.

Als het klaar is moet het er ong. zo uitzien:

15swmaiden

Step 15. Nu gaan we haar halsketting doen. Voeg een nieuwe laag toe en zet deze onder haar hoofd maar boven haar jurk. Laad selectie 8, vul met kleur # 8, maak zwevend en voeg weer een stans toe zoals eerder.

Om het smalle lijntje te tekenen zet je de voorgrondkleur op # 6 en de achtergrond uit. Neem je tekengereedschap, vrije lijn, lijndikte 1. Ik koos voor # 8 rondje lijnstijl. (klik op het zwarte driehoekje naast het lijnstijl vlak en zoek hierin de goede lijnstijl) Als je liever een vaste lijn gebruikt, ben je hier uiteraard helemaal vrij in. Teken een smal lijntje zoals het voorbeeld hieronder.

Teken ook weer het ‘wybertje’ net als eerder in stap 13. Als dit klaar is moet het er ongeveer zo uit zien:

16swmaiden

Step 16. Nu gaan je de halsketting afmaken. Voeg een nieuwe laag toe. Voorgrond op kleur # 6 en achtergrond op kleur # 8. Neem weer je basisvormen en kies je rondje ( ellipse), teken een klein cirkeltje.

Voeg een nieuwe laag toe en zet deze onder de items van stap 14. Wees er zeker van dat de nieuwe laag boven haar riemlaag staat. Zet de voorgrondkleur op # 3 en de achtergrondkleur uit. Neem je tekengereedschap, vrije lijn, lijndikte 3 en teken enkele strepen/touwtjes naar beneden. Ik voegde een afschuining binnen toe met onderstaande instellingen, maar dat is optioneel.

17swmaiden  18swmaiden

Tenslotte, neem je tekengereedschap, cirkel, teken een klein rondje voor kralen. Vul met kleur # 6. Voeg een afschuining binnen toe. Maak er zoveel als je wilt. Net wat jij zelf mooi vind. Ik maakte ook nog een stel met kleur # 8. Dit is wat ik tot nu toe heb gemaakt:

19swmaiden

Step 17. Nu gaan we de riem maken. Ik wilde er een wat rafelig franjerandje aan toevoegen, en om dit te doen heb ik Eye Candy Fur gebruikt. Maak je riem laag actief. Ga naar Eye Candy en zoek mijn preset “pracken_swmaiden”

20swmaiden

Step 18. Ook heb ik op de riem een golvend lijntje aangebracht. Hiervoor zet je de voorgrond op kleur # 7. Neem je tekengereedschap, vrije lijn, lijndikte ong. 3-4 en teken het golvende lijntje, ongeveer zoals op het voorbeeld hieronder.

21swmaiden

Step 19. Ik wilde ook wat franje aan de mouwen en de onderkant van de jurk.

Voeg een nieuwe laag toe, zet deze laag boven de rechtermouw, maar onder het haar. Laad selectie 9. Vul met kleur # 4. Voeg Eye Candy Fur toe, zoals eerder.

22swmaiden  23swmaiden

Dupliceer deze laag en spiegel hem. Als er enkele streepjes zijn die je niet mooi vind, gewoon even weg gummen.

24swmaiden

Step 20. Nu de onderkant van de jurk. Voeg weer een nieuwe laag toe. Laad selectie 10 en vul deze met kleur # 4. .

25swmaiden

Voeg toe: Eye Candy Fur met dezelfde instellingen als hiervoor, behalve de kleur voor het “harige franje. Verander de kleur in # 2. Laat de selectie staan.

25aswmaiden

Maak de selectie zwevend en voeg een stans toe met dezelfde instellingen als eerder gebruikt. Ik verplaatste mijn laag een beetje naar beneden.

26swmaiden

Step 21. Tenslotte zette ik nog een decoratie op de schoentjes. Voeg weer een nieuwe laag toe en zet deze boven de schoenen maar onder de jurk. Teken weer zo’n ‘ wybertje’ als je eerder hebt gedaan.

27swmaiden

Step 22. Als je indiaantje is zoals jij haar graag wilt hebben, sla dan nu je creatie op als psp bestand met alle lagen intact. Zo kun je later van alles veranderen en haar een heel ander uiterlijk geven.

Delete de kleurkaart laag. Maak de achtergrondlaag onzichtbaar en voeg alle zichtbare lagen samen. Sla op als psp bestand. En dat is het! Je bent nu helemaal klaar!!!

Ik hoop dat je het leuk vond om dit Indiaantje te maken.

:Terms Of Use:    :Tutorials Main Page:    :Homepage:     :Email Me:Screenshots of programs used in this tutorial are copyrighted to their respective authors.
This tutorial was created on May 20, 2004.
All content, graphics, and tutorials on this site are
©Pracken 2003-2012